Stargate SG-1 - The Complete Series Collection, část čtvrtá

(předchozí části článku: 1, 2, 3)

Konečně jsem si udělal chvilku času, abych dokončil svou recenzi kompletního vydání SG1 na dvd. Dnes se tedy podíváme, co za svoje peníze dostanete. A vskutku toho není málo.

Po sejmutí ozdobného víka krabice se vám naskytne náledující pohled:


Díváte se na dvě leporelovitá alba, každé obsahující 27 DVD, a tištěnou brožurku.


Pro ilustraci ještě fotka rozložených alb, vidíte 1/2 všech DVD:


Každé DVD obsahuje po pěti epizodách, 4 dodatečné disky pak nejrůznejší bonusy. Samotná média jsou velice hezky graficky ztvárněna: (ke kvalitě záznamu později)



Brožurka je jednak seznamem všech epizod SG1 a také průvodcem po obsahu všech disků:





A jak jsou tedy na tom obsahy disků? Jedná se o klasická DVD. Určena jsou pro region jedna, což může být jeden z důvodů, proč nekoupit. Země Evropské unie totiž mají DVD přehrávače regionu 2. Hrozí vám tedy, že si tato DVD na svých přehrávačích u televize nepustíte. Naštěstí však existují i region free přehrávače, popř. mechaniky počítačů, nebo programy pro přehrávání, které se regiony vůbec nezabývají. Osobně na počítač doporučuji VLC media player.

Co se kvality filmu týče, je to prostě DVD. V éře Blueray disků s videem ve vysokém rozlišení tedy kvalita asi nikoho nepřekvapí, ale asi ani nezklame. Remastering se nekonal. Filmy jsou v angličtině, franzouštině a španělštině, na češtinu rovnou zapomeňte! Na druhou stranu, slyšet SG1 mluvit francouzsky je opravdu zážitek. Co je horší, k dispozici jsou pouze francouzské a španělské titulky, chybí dokonce i anglické. Důvod nechápu a je to pro mě docela zklamání. Ne že bych neznal obsah epizod zpaměti a americká angličtina je dobře srozumitelná, nicméně pro někoho to může být dost zásadní problém.

Ještě přikládám samotná menu jednotlivých disků.
Úvod, animovaná brána s horizontem:


Menu jednotlivých epizod:


Menu bonusových disků:


Na závěr seznam všeho, co na 54 DVD najdete:

Disc 1- 5: Stargate SG-1 Season 1 Disc 6-10: Starage SG-1 Season 2 Disc 11-15: Stargate SG-1 Season 3 Disc 16-20: Stargate SG-1 Season 4 Disc 21-25: Stargate SG-1 Season 5 Disc 26-30: Stargate SG-1 Season 6 Disc 31-35: Stargate SG-1 Season 7 Disc 36-40: Stargate SG-1 Season 8 Disc 41-45: Stargate SG-1 Season 9 Disc 46-50: Stargate SG-1 Season 10

Disc 51: Bonus Disc 1 **Ark of Truth Promo **Continuum Promo **"Stargate SG-1: The Lowdown (SG-1 Season 7)" **From Stargate to Atlantis: The Lowdown (SG-1 Season 8 & Atlantis Season 1) **Behind the Stargate: Secrets Revealed (SG-1 Season 8 & Atlantis Season 1)

Disc 52: Bonus Disc 2 **"Sci Fi Inside: Stargate SG-1's 200th Episode (SG-1 Season 10)" **"Behind the Mythology of Stargate SG-1 (SG-1 Seasons 1-10)" **Stargate SG-1: True Science

Disc 53: Bonus Disc 3 ***Season Three: **Timeline to the Future **Part 1: Legacy of the Gate **Part II: Secrets of the Gate **Part III: Beyond the Gate

***Season Four: **SG-1 Video Diary: Teryl Rothery **"Stargate SG-1 Season 5: Gateway to Adventure " **Stargate SG-1: The 100th Episode

***Season Five: **SG-1 Video Diary: Don S. Davis

***Season Six: **"SG-1 Directors Series: Smoke and Mirrors" **SG-1 Directors Series: The Changeling **SG-1 Directors Series: Memento **SG-1 Directors Series: Prophecy **SG-1 Video Diary: Richard Dean Anderson Paradise Lost"

Disc 54: Bonus Disc 4 ***Season Seven: **SG-1 Directors Series: Revisions **SG-1 Directors Series: Heroes **SG-1 Directors Series: Resurrection **"Behind the Scenes: Journey Inside Lost City" **The Storyboard Process **"Bra'tac vs. Ronan: Designing the Fight" **Stargate Magic: Inside the Lab **Richard Dean Anderson: "My Life as a Mime"

***Season Eight: **"Beyond the Gate: A Convention Experience with Amanda Tapping" **"Beyond the Gate: A Convention Experience with Michael Shanks" **SG-1 Directors Series: Threads **Profile On: Joseph Mallozzi and Paul Mullie **The Last Day of Teal'C **SG-1 Directors Series: Moebius **"Stargate SG-1 Alliance: The Making of The Video Game"



Za sebe mohu říct, že jsem se sadou spokojený. Kupoval jsem ji proto, že jsem chtěl mít originální DVD mého oblíbeného seriálu a pro jejich sběratelskou a dekorativní hodnotu. Obsah mě ničím nepřekvapil, ani nezklamal.


5 komentářů:

rewkon řekl(a)...

ahoj kde se to dá koupit nebo objednat dík

Jarmom řekl(a)...

rewkon:
na amazon.com. Je to v předchozích částech "recenze".

Linn řekl(a)...

Mockrát díky :) Už nějakou dobu po tom pokukuju a tohle sou přesně ty informace, které jsem postrádala. Škoda těch angl. titulků, ale jinak paráda. Ještě jednou díky :)

Jarmom řekl(a)...

linn: není zač.
Jinak mám dojem, že existuje nějaká edice, kde je místo 54 DVD jen 47 DVD, ale zase je region 2 a má AJ titulky. Ale to by se muselo pohledat.

miska řekl(a)...

musím říct, že po nadšeném rozevlátí prvního leporela jsem měla docela problém to znova složit :o)