V začarovaném lese, přijďte probůh, nebojte se!

byl podtitul letošního vánočního koncertu Monkey Business, 10. prosince v Lucerně.
Kdo má aspoň trochu tuhle partičku kolem Romana Holého, Matěje Rupperta a Tonye Graves, ten rozhodně neprohloupil. Byla to show se vším všudy - králem sokolů, královnou lidojedů, medvědem s cigárem, funkujícím čertem a vokálními bludičkami. Nechyběla ani ohňová a operní exhibice.Předkapela Showstation spolu s Terezou Černochovou (jíž se musím hluboce omluvit) nažhavila publikum víc než dobře a pak už bylo načase přivítat krále a bohy:




Celý večer probíhal ve velice svižném tempu, M.B. hráli průřez ze všech desek a nechyběly ani ukázky z nového alba Twilight Of Jesters, které by mělo vyjít v únoru. Zhruba ve 2/3 koncertu se na pódiu zjevil avizovaný host, Glen Hughes (ex Deep Purple). který to taky slušně rozpálil. Ondřej Brousek na klávesy a Glen Hughes zpívající Video Killed Radio Star, na to asi dlouho nezapomenu. Na konci nechyběl ani Dan Bárta (má nový účes a pěstěný knír), což se dalo čekat, protože se objevil i na dvě písničky s předkapelou, hostuje totiž na desce Terezy Čenochové.
Nechybělo tedy vůbec nic, koncert byl naprosto dokonalý. Energie, kterou dokáže na pódiu Matěj Ruppert předat, jeho práce z publikem, desítky kravinek, které za během koncertu vymyslí, to se musí vidět.



Žádné komentáře: