Zasažen seriály

Jak jste si mohli přečíst v minulém příspěvku, mám docela dost co dělat a tak jsem toho poslední dobou moc nenapsal. A pravda také je, že každou volnou chvíli, ve které jsem dřív blogoval, mi sežraly dvě seriálové novinky (pro mě novinky), na které bych vás rád upozornil.

The Tudors

You think you know a story but you only know how it ends, to get to the heart of the story you have to go back to the beginning...


Máte rádi historické romány a dramata? A co takhle trochu fikce na způsob Šifry mistra Leonarda? Řízněte to Třemi mušketýry, vypusťte většinu humoru a přidejte trochu krve. Máte to? A líbí se vám to? Když si pustíte tenhle seriál, zaručeně bude!
Tudorovci pocházejí z produkce HBO a stejně jako Řím se mohou chlubit nákladnou výpravou, skvělými herci a výborným příběhem. Jak sám název napovídá, odehrávají se v Anglii za vlády rodu Tudorovců, konkrétně Jindřicha VIII. Nevím kolik si toho pamatujete z hodin dějepisu, já zhruba jen to, že měl šest žen a aby toho dosáhnul, neváhal v Anglii změnit náboženství a své ženy popravovat. Všechno tohle se také dozvíte ze seriálu, ovšem mnohem poutavějším způsobem. Ovšem jako na přípravu do školy bych na seriál příliš nespoléhal, scénáristé vám totiž předhodí směs pravd, polopravd, intrik a vymyšleností a to tak chytře, že nebudete tušit, co je co. Nejlepší na tom je, že pravda může být cokoliv. Přesně jako u Dana Browna.
You think you know a story but you only know how it ends...




Pushing Daisies

Pamatujete na Dead Like Me? Tak tenhle je taky o mrtvých lidech, tak trochu.
Odkaz na DLM není úplně bezpředmětný, za oba totiž může Brian Fuller. Oba seriály jsou podobně vtipné, ale Pushing Daisies ještě o trošku ujetější.
Něco k příběhu - cukrář Ned umí dotekem oživit mrtvé. Má to ale dva drobné háčky. Druhý dotek je opět vrátí mezi mrtvé, tentokrát natrvalo. A když to nestihne do minuty, umře místo nich někdo jiný. Legrace nastvává, když mu na to přijde soukromý detektiv Emerson Cod a začne Neda využívat ke své práci. Vědět kdo byl vrah se detektivovi docela hodí a jak to zjistit líp, než se zeptat zavražděného, že? Jednou ale Ned v márnici objeví svou dětskou lásku, Charlotte "Chuck" Charles a na problémy je zaděláno...
Pushing Daisies vám velice doporučuji na chvíle, kdy potřebujete relaxovat a zasmát se.


Žádné komentáře: