Novinky z uplynulého pracovního měsíce

Protože jsem slíbil sám sobě, že budu častěji psát o své práci, což má být jedno z hlavních témat tohoto blogu, plním slib a po měsíci tu mám další příspěvek.

A že to byl měsíc značně hektický. Jak už jsem psal minule, převzal jsem celou agendu sám a tak jsem teď mnohem zavalenější. Jen pro představu, každý měsíc vyřídím přibližně kolem čtyřiceti zakázek, jejichž detaily je nutné znát. Znát znamená je nějakým způsobem evidovat, tj. zapsat, v lepším případě i nosit v hlavě. Hlídat nejen termíny, ale technické podrobnosti atd. No co, aspoň si trénuju paměť. Někdy příště určitě musím napsat o tom, jak se starám o to, aby všechno šlapalo. (Kdo chce mít náskok, může začít samostudiem Getting Things Done.)

Abych to neměl hned tak jednoduché, nastalo tento měsíc několik událostí, které dlouhodobě a nevyhnutelně směřovaly ke květnovému uskutečnění. Sedím v několika českých normalizačních komisích (tzv. TNK – technické normalizační komise), z nichž dvě si vybraly termín pravidelného zasedání na květen a pak jsme tu také pořádali pravidelné roční zasedání podobné komise mezinárodní – OSM/IN (Organization Staff Meeting/ Installation Materials). Pokud to spojím se dvěma dny dovolené, máme tu hezkých mínus šest dní z dvaadvaceti pracovních. To už dokáže harmonogram běžné agendy narušit slušně.

Ještě se na chvíli vrátím k zasedání OSM/IN. Zhruba kolem dvaceti lidí ze zkušebnické branže se jednou za rok sejde v některé evropské zemi a debatuje nad otázkami, které se podařilo během onoho roku nashromáždit. Loni jsem si to užil v portugalském Lisabonu, letos však organizování padlo na náš podnik, potažmo na mě. Znamenalo to přípravy už od ledna – zajistit konferenční hotel, rozeslat povánky, přijímat registrace, řešit ubytování hostů, řešit „social event“ pro první večer, informovat o způsobech možné dopravy, objednávat, fakturovat atd. atd. Jedna legrace za všechny – pohlídat, aby jídla účastníků s muslimským vyznáním neobsahovala vepřové. Naštěstí aspoň program samotného zasedání se řešit nemusí, ten hlídají tzv. chairman a secretary. Nicméně vše se podařilo zorganizovat ke spokojenosti účastníků a i mých nadřízených, takže z toho i snad bude nějaká potěšující věc pro mě. Na tomto místě bych chtěl doporučit a pochválit organizace, díky kterým šlo všechno pěkně po drátkách. Ubytování a konference – doporučuji všem Clarion Congress Hotel Prague - poněkud dražší, ale naprosto profesionální a ochotné služby, luxusní servis všeho co bylo potřeba. A první večer zábavu a jídlo poskytnul Pivovarský dům na rohu Ječné a Lípové ulice. Skvělá jídla a piva, vše za super ceny. Specialitu v podobě pivních žiraf ocení zejména zahraniční hosté.

Minule jsem také mluvil o nové šéfové. Jak se ukázalo, nové koště dometlo velice rychle, přesně do konce zkušební doby. Od června nás zase řídí přímo náš vrchní ředitel, což bude asi přeci jen lepší.

Ale abych nekončil tak pesimisticky – poslední firemní záležitost tohoto měsíce byla naopak velice příjemná. Podnik nám platil víkendovou dovolenou v tyrolských Alpách, která se ukázala být naprosto super relaxací. Brzy o ní napíšu víc, jen co utřídím fotky.

Žádné komentáře: